Az OkosÉtlap ötlete azért merült fel, mert a járványhelyzet nagyban megnehezítette a vendéglátás helyzetét azáltal, hogy az emberek bizalmatlanok a fertőtlenítéssel kapcsolatban és féltik hozzátartozóikat, illetve munkahelyüket. A látogatók által leginkább fertőzésveszélyesnek vélt kellék, az étlap. Feltételezésük a New England Journal of Medicine-ben közölt adatok alapján megállja a helyét, hiszen a műanyag (laminált) lapon a vírus 72 óráig is életben maradhat.
Az OkosÉtlappal a vendégi biztonságban érezhetik magukat, hiszen érintés nélkül, saját készülékeikről érhetik el a virtuális étlapot. A virtuális étlappal rengetek olyan információt közölhet a látogatókkal, amik vonzóbbá tehetnek olyan ételeket is, amelyeket korábban nem, vagy csak kisebb számban rendeltek. Az étterem látogató fiatalok sokkal komfortosabban és nyitottabban állhatnak az Ön étterméhez azáltal, hogy azon az eszközön böngésznek, amivel a nap számottevő részében tevékenykednek / játszanak.